Öningsköra


Jag övningskörde för första gången idag! Det var faktiskt väldigt kul. Jag fick en otrolig känsla av kontroll (trots att pappa aldrig släppte handbromsen) i både svängar och när jag skulle växla. Körde inte in i något (!), men envisades med att sätta igång vindrutetorkarna istället för att köra blinkersen...
Självklart gick mitt goda självförtroende överstyr och jag fantiserade fram en bild över hur jag fick pris för "bästa övningskörare" och alla hurrade... (narcissistisk? jag?)
Tycker förresten att det är lite tråkigt med övningskörningsskylten, varför inte ha lite variation. T.ex:



Vad säger ni?

Hörselproblem


Jag hör- och läser fel väldigt ofta. Ibland undrar jag om allt verkligen är äkta felläsningar eller om min hjärna ser en möjlighet att roa sig och bara manipulerar verkligheten litegrann (gud, så flummigt och speciellt!).

Idag hörde jag t.ex. fel när Anders sade åt oss att spela långsamt - göra ritardando. Jag tyckte han sa åt oss att göra retard-ando.
När jag gick förbi pressbyrån för ett tag sedan läste jag skylten "coffee for real" och fick för mig att det stod "coffee for real men". (Ganska bra slogan ändå...)
Men den bästa var i torsdags när jag satt på bussen och såg denhär intressanta reklamen för den fantastiska "madonnabehandlingen!"

image45

Det kanske inte syns men i det inringade står det  "Jag älskar intraceuticals och det gör även mitt ansikte" men jag läste "Jag älskar intraceuticals och det gör även mitt arsle". Jag dog.

Det dumma med felhörningarna och läsningarna är att ingen annan ser det så man sitter ju alltid och skrattar själv, och sen när man försöker förklara det roliga är det aldrig lika kul...
Så det kanske inte var det bästa att blogga om, kan man tycka.
 
men nu kanske jag kan kräva pengar från intraceuticals för min smygreklam?

RSS 2.0