Min mössa och jag


Idag har jag haft studiedag, så jag har inte haft något att göra (ergo, jag har haft massor att göra, men inte orkat). så, istället för att plugga, städa, söka jobb o.s.v. gjorde jag (väldigt inspirerad av Edwin) en liten fotostudie (d.v.s. kravla runt på våran ryamatta och ta kort slumpmässigt) av min mössa. 
Den har en hel historia faktiskt. Det är den enda saken jag gjort i slöjden som jag faktiskt använder och jag hade den hela nian och ettan. Jag antar att den var ganska karaktäristisk ett tag, för det var flera jag träffade som bara kom ihåg mig på grund av hatten...  
Grejen är att under tiden jag använde den var den spårlöst försvunnen ca hälften av tiden. Egentligen är det ett mirakel att jag har kvar den, för jag har varit väldigt nära att förlora den flera gånger.

image26 image22 image23 

Den har:
1. Blivit kvarglömd på ett café i stockholm tills 5 min innan stängningsdags.
2. Legat nertryckt i en golfbag en hel sommar tills jag kollade igenom den innan vi skulle ställa in den i förrådet. Annars hade jag nog aldrig hittat mössan.
3. Trillat ner bakom min låda i "hattbyrån" d.v.s. legat längst ner bakom den nedersta lådan. Minns inte riktigt hur jag kom på att kolla där.
4. Blivit kvarglömd ovanpå mitt skåp när jag var lite tankspridd. Nästa deg (haha, jag skrev deg, men jag ändrar inte!) såg jag en i korridoren som hade min mössa på sig, han hade hittat den där...
5. Legat på världskulturmuséet i runt en månad efter 20-timmars festtivalen. Jag hittade den längst ner i ett djupt skåp med kvarglömda saker. (Ensam, rädd)
Sedan är det nog fler grejer som jag inte kommer ihåg just nu.
Just nu är den dock i pension. Mest för att den är så trasig inuti. Den har levt ett hårt liv.


 image27 image18 

Dagens outfit


I sälen fick jag inspiration till att pröva på något nytt, vidga mina vyer. Jag ska testa på modeblogging!
Jag börjar med outfiten under skidjackan, det gäller att vara fashionabel vid alla tillfällen!

image14image15

Här har jag då en vanlig vit polotröja - ett basplagg för alla skidåkare. Undertill har jag strumpbyxor från H&M och inneplagget mammelucker i vårens färg, blå.
Något man inte kan visa sig utan i år är självklart rånarluvan, den ska helst vara i stretchmaterial, en storlek för liten så att man får de där efterlängtade push-up kinderna. Men det går bra med den lite lösare varianten i fleese också.


Sedan är det ju viktigt att man har snygga ytterplagg också, jag publicerar här min favoritoutfit från resan - längdskideutstyrseln.

image16image17

Måste säga att av alla kläder jag äger så är stena-lineoverallen det jag är mest stolt över. Den är helt enkelt unik och mycket svår att få tag på om man inte känner någon som arbetar där. Själv kar jag fått den av mamma som hittade den på en secondhand och genast såg att det var min stil.
Mössan är från indiskas kollektion 1999.

Så, vad säger ni svenska folket? modeblogga eller inte modeblogga?

(erkänn att dagens-outfitbilderna ser ganska autentiska ut ändå?)


Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, O.s.v.


Så, trogna läsare (...) nu försvinner jag men ni får försöka klara er utan mig. Jag ska nu spatsera runt i flaggiga polotröjor, revbenshöga strumpbyxor och mammelucker (ylleshorts) i djupaste dalarna i en veckas tid. Det är så jag trivs bäst!

Igår såg jag på Melodifestivalen (i alla fall lite grann). Jag slogs av en stor och avgörande upptäckt:

image7image9

Ser ni likheten?!! Jag tycker det är helt sjukt!

image10image12

Sorgligt men sant


Mat, mat, mat.

Låter det inte vackert?! Jag har insett att mat är mer än föda för mig. Det är ett glädjeämne. För det första fastnar jag då och då för olika maträtter. Inte bara så att jag tycker att det är lite extra gott eller är lite mer sugen på det, utan jag blir genuint lycklig av att äta det. I de värre fallen kan det räcka med att tänka på dem.
Just nu är det falukorv,  hamburgare (fast i alla fall inte från snabbmatskedjor) och müsli (se, lite nyttig är jag allt).

Hamburgare är nog värst. Det har helt enkelt blivit en besatthet och har varit det i ungefär en månad. Jag har inte ätit det så ofta, men när jag gör det så blir jag verkligen glad! Jag sitter liksom och myser medan jag äter. Dessutom sitter jag och planerar långt innan när jag ska gå och köpa det.

Men på senaste tiden har jag sjunkit allt djupare i träsket. Numera räcker det med att gå till bamba så kan jag bli glad. Det har flera gånger hänt att jag ätit mig verkligen jättemätt. I bamba!

Vi har nämligen müsli med russin i och det har också blivit en mani. (hey, det rimmar!) Detta gör att hur jäkla mätt jag än är så ska jag fasen äta müsli också.
.
 

image6
 
.

När jag nyss var inne på en kompis (Linas) blogg så såg jag att hon bloggar lite om detox och hälsomat. Vilken kontrast.

Men jag har i alla fall en ursäkt. Det går i släkten. Min syster har nämligen samma problem som för mig och hamburgare fast med falaffel och kunde sitta och tänka på det hela lektioner när hon gick i skolan.

Nu ska jag gå och äta falukorv.


Youtubelove


Jag älskar youtube-parodier. Inte såna där fula där man typ lagt in ny text på teknade filmer eller annat, utan när någon gjort en seriös filmklipp och det sedan kommer massa parodier på det.

Ex1.

Originalet: http://www.youtube.com/watch?v=VAeYPg6AccI&feature=related

och kopian:  http://www.youtube.com/watch?v=v5wKQaPKySI

Vilken är bäst?

EX2.

Originalet: http://www.youtube.com/watch?v=6B26asyGKDo

Kopian:  http://www.youtube.com/watch?v=LYLwL5W3kp4

Någon som kan någon mer?                                                    


RSS 2.0